Pelabur hartanah komersial sekat peluang pembeli muda - Mohd. Isa, Muhammad Izwan (Kosmo, 2014)
KUALA LUMPUR Pihak kerajaan perlu memandang serius perbuatan pelabur hartanah yang sering membuat pinjaman bagi membeli lebih daripada dua buah rumah bagi tujuan komersial.Pensyarah Kanan Pusat Pengajian Perakaunan Universiti Utara Malaysia (UUM), Rohami Shafie (gambar kecil) berkata, mereka sering membeli rumah di kawasan jauh dari bandar dalam jumlah banyak dan menjualnya kembali apabila kawasan itu mula membangun.