Amirul Aizat, Fong Wei atlet terbaik Melaka 2012 - Kosmo (Kosmo, 2013)
PEMAIN golf, Amirul Aizat Abdul Bahar dan atlet wusyu negara, Chai Fong Wei dinobat sebagai Olahragawan dan Olahragawati Melaka 2012. Kejayaan itu membolehkan mereka menerima hadiah wang tunai RM3,000, piala pusingan dan piala iringan. Majlis penyampaian anugerah itu disempurnakan Yang Dipertua Negeri, Tun Mohd. Khalil Yaakob yang turut dihadiri Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron. Bagi Amirul Aizat, 20, pelajar Saijana Muda Komunikasi di Universiti Utara Malaysia (UUM), dia tidak menjangka dianugerahkan sebagai Olahragawati Melaka 2012.