UUM jalin kerjasama akademik dengan Universiti Ciputra - Musthafa, Saharuddin (Utusan Malaysia, 2013)
JAKARTA 14 Jun Keunikan konsep keusahawanan orang Melayu menjadi titik tolak pada minat Universiti Ciputra, Indonesia menjalin kerjasama dalam bidang akademik dengan Universiti Utara Malaysia (UUM).Rektor Universiti Ciputra, Tony Antonio memberitahu, pihaknya sebelum ini sudah melakukan kajian beberapa konsep keusahawanan dari beberapa negara dan menemukan cara orang Melayu berniaga agak berbeza.