UUM sedia beri bantuan: Sambutbaik hasrat kerajaan negeri tubuh Makmal Transformasi Kedah. - Mohd Ali, Mohamad Fakhri (Sinar Harian, 2013)
ALOR SETAR Universiti Utara Malaysia (UUM) sedia membantu kerajaan negeri dalam usaha menubuhkan Makmal Transformasi Kedah bagi merangka hala tuju dan pelan tindakan untuk jangka masa panjang.Naib Canselornya, Profesor Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak gembira untuk membantu kerana kewujudan UUM bukan sahaja sebagai universiti tetapi memenuhi tanggungjawab sosial.