Cabaran kayuhan UUM-Phuket - Abd Halim, Nurul Hanis (Berita Harian, 2013)
Aktiviti berbasikal bukan saja dapat meningkatkan stamina, sebaliknya berjaya mengeratkan hubungan antara peserta seperti Ekspedisi Berbasikal Sintok-Phuket 2013. Berlangsung selama tiga hari itu, ekspedisi membabitkan 36 peserta berjaya menamatkan cabaran kayuhan sejauh 600 kilometer menerusi laluan Danok-Hatyai-Phuket.Pengarah Pusat Sukan, Universiti Utara Malaysia (UUM), Shafferi Rejab, berkata ekspedisi bertujuan menyuntik semangat berpasukan serta menguji ketahanan fizikal dan mental dalam kalangan warga UUM.