Zam bukukan kenangan dalam Saya Bukan Menteri - Kosmo (Kosmo, 2013)
KUALA LUMPUR Bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin kini sedang menyiapkan sebuah buku berjudul Saya Bukan Menteri yang mengetengahkan kisah hidup beliau bermula dari zaman kecilnya di Kota Kuala Muda, Kedah sehingga sekarang.Menurut Zainuddin, penghasilan buku tersebut merupakan komitmen beliau sebagai Karyawan Tamu Institut Pemikiran Tun Dr. Mahathir di Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok, Kedah.Beliau yang mesra dengan panggilan Zam memberitahu, buku memoir itu dijangka disiapkan pada penghujung tahun ini.