UniMAP johan Sayembara Puisi 2013 - Othman, Azrin@Aida (Utusan Malaysia, 2013)
PENUNTUT Universal Malaysia Perlis (UniMAP). Amirah Syahida Che Mansor telah dinobatkan sebagai johan Sayembara Puisi 2013 sempena sambutan Bulan Bahasa Kebangsaan 2013 baru-baru ini. Mahasiswa jurusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Bioproses itu berjaya menewaskan 14 peserta lain dengan mendeklamasikan puisi bertajuk 'Jawi Warisan Leluhur', karya Datuk Dr. Awang Sariyan. Kemenangan itu membolehkan Amirah membawa pulang hadiah berupa wang tunai berjumlah RM400, trofi serta sijil penghargaan. Lebih manis lagi. Amirah turut membawa pulang wang tunai berjumlah RM100. trofi dan sijil penghargaan apabila turut memenangi kategori persembahan terbaik.Tempat kedua diraih oleh Mohd Nazif Badruddin dari Universiti Utara Malaysia (UUM) dan tempat ketiga menjadi milik Nur Faizatul Azna Mohamad Fauzi dari UniMAP. Masing-masing penuntut tersebut membawa pulang hadiah berupa wang tunai berjumlah RM300 dan RM200, trofi serta sijil penghargaan.