Jamboree TaHa@U lahir generasi seimbang: Pelajar IPT ikuti kursus lasak, agama - Yahya, Muhaizan (Berita Harian, 2013)
Seratus peserta dari empat institut pengajian tinggi(IPT) menyertai program Jamboree TaHa@U di Nur Lembah Lenggong Training Village,dekat sini. Program anjuran Tabung Haji (TH) dengan kerjasama BH itu memberi peluang kepada penuntut Universiti Utara Malaysia(UUM), Universiti Teknologi Petronas (UTP), Kolej PolyTech MARA (KPTM) Ipoh dan Institut Teknologi Perak (ITP), yang juga ahli Kelab TaHa@U, menguji ketahanan fizikal dan mental sambil mendekati alam semula jadi.