Program pembangunan keusahawanan di kalangan usahawan wanita: Satu penilaian - Mat, Norsiah; Hamed, Abu Bakar; Mohamed, Aini Hayati; Ariffin, Roseni (1998)
Keusahawanan adalah satu strategi dalam membangunkan sesebuah negara. Peranannya dalam menyediakan peluang-peluang pekerjaan, merangsangkan pencetusan inovasi dan sebagai faktor pemantap kestabilan ekonomi serta sosial sesebuah negara tidak dapat dipertikaikan lagi. Kerajaan menekankan pembangunan keusahawanan kerana ianya dapat memberi sumbangan yang positif ke arah usaha-usaha kerajaan untuk menyusun semula masyarakat dan mempercepatkan proses industrialisasi selaras dengan matlamat pewujudan Masyarakat Perdagangan dan Perindustrian Bumiputera (MPPB)