Memanfaatkan sumber-sumber percuma internet dan WWW untuk pendidikan - Aziz, Fakhrul Anuar (2002)
Sumber-sumber percuma dalam internet dan WWW semakin bertambah setiap hari.Ini adalah kerana syarikat-syarikat “dotcom” cenderung untuk menyediakan kemudahan sumber ICT secara percuma bagi menarik pengguna melayari laman web mereka dan untuk meningkatkan jualan produk melalui internet.Persoalannya adakah pengguna sedar kewujudan sumber-sumber ini dan tahu cara menggunakannya.Dalam kertas kerja ini, penulis menghuraikan tentang kemudahan-kemudahan percuma yang boleh digunakan oleh para pendidik atau sesiapa sahaja untuk tujuan pengajaran dan pembelajaran secara “online”.Penulis juga membincangkan tentang kelebihan dan juga kelemahan menggunakan sumber-sumber ini.