Jalin kerjasama dengan tokoh akademik dan profesional: Mampu perkasa wanita UMNO - Shaari, Syukri; Sheikh Rahim, Maisarah (Utusan Malaysia, 2013)
KUALA LUMPUR 8 okt.Pergerakan Wanita UMNO harus membina jalinan kerjasama yang kukuh dengan lebih ramai golongan akademik serta profesional wanita supaya agenda memartabatkan kaum hawa mudah disampaikan terus kepada rakyat serta akar umbi.Pengarah Koridor Utara,Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof.Madya Dr.Rohana Yusof berkata, kurangnya jalinan dengan tokoh-tokoh akademik serta profesional wanita memberi kerugian kepada sayap UMNO itu memandangkan kumpulan berkenaan mempunyai pengaruh besar kepada golongan wanita di negara ini.