Stail komunikasi kepemimpinan dalam jabatan kerajaan dari perspektif pegawai sokongan - Syd Zin, Syd Abdul Rahman; Nordin, Mohamed Zin (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2005)
Objektif utama dalam kajian ini adalah untuk mengenal pasti persepsi Pegawai Sokongan terhadap stail komunikasi kepemimpinan Pegawai Pengurusan Tertinggi/Pengurusan dan Profesional dalam jabatan kerajaan dari segi bertimbang rasa, keterbukaan, memberi sokongan dan menggalakkan penyertaan. Objektif seterusnya untuk mengenal pasti perbezaan persepsi stail komunikasi kepemimpinan Pegawai Pengurusan Tertinggi / Pengurusan dan Profesional dari segi jantina, umur dan kelulusan. Kajian ini di-jalankan terhadap jabatan kerajaan di negeri Perlis, Kedah dan Pulau Pinang. Data dalam kajian diperolehi daripada 585 responden yang terdiri daripada Pegawai Sokongan. Bagi tujuan penganalisisan, Ujian-t dan AN0VA telah digunakan. Dapatan kajian ini menunjukkan terdapat perbezaan persepsi Pegawai Sokongan terhadap stail komunikasi kepemimpinan dari segi jantina dan kelulusan, tetapi tidak bagi umur.