Pelajar obes jalan 10,000 langkah: Inisiatif Universiti Utara Malaysia dan Pejabat Kesihatan Kubang Pasu - Ramli, Safina (Utusan Malaysia, 2013)
ALOR SETAR 25 Sept. - Seramai 92 pelajar yang mengalami obesiti dari daerah Kubang Pasu menyertai program mengayuh basikal dan berjalan sejauh 8.5 kilometer atau 10,000 langkah di dalam kampus Universiti Utara Malaysia (UUM) Sintok, baru-baru ini.