Perkasakan sistem pengangkutan awam luar bandar - Abdul Rahman, Maria (Utusan Malaysia, 2013)
MUKA hadapan akhbar utama di negara ini sekali lagi dipenuhi dengan berita kenaikan harga petrol RON 95 dan diesel.Walaupun kenaikannya hanyalah sebanyak 20 sen seliter atau kenaikan 10.5 peratus untuk RON 95 dan 11.1 peratus untuk diesel, kenaikan ini akan menyebabkan harga barangan dan perkhidmatan meningkat lebih besar peratusannya berbanding peratusan kenaikan harga bahan api tersebut.