Tak jemu kongsi idea martabat pendidikan: Dr Awang Had banyak berjasa dalam bidang akademik - Ahmad, Mona (Berita Harian, 2013)
Semalam, tanggal l Julai 2013, negara kehilangan seorang lagi tokoh yang banyak menyumbang jasa kepada bidang pendidikan negara, Tan Sri Prof Dr Awang Had Salleh. Beliau kembali ke rahmatullah kira-kira jam 3.03 pagi, di Hospital Putrajaya akibat komplikasi paru-paru.