Hun Sen mula rasa tentangan: Kemenangan Parti Rakyat Kemboja tak diiktiraf - Mohd Sani, Mohd Azizuddin (Berita Harian, 2013)
Pilihan Raya Umum Kemboja berlangsung pada 28 Julai lalu. Kali terakhir Kemboja mengadakan pilihan raya umum ialah pada 2008 yang dimenangi Parti Rakyat Kemboja pimpinan Hun Sen dengan 90 kerusi berbanding 123 kerusi keseluruhan di Dewan Perhimpunan Negara (Parlimen).