Peniaga Melayu berdepan hutang, rasuah - Shafie, Rohami (Utusan Malaysia, 2013)
BARU-baru ini rakan penulis telah meminta pandangan penulis adakah wajar dia mengambil pinjaman berlesen? Ini kerana dia memerlukan sejumlah wang yang agak banyak bagi memulakan perniagaan di gedung perniagaan yang terkemuka di Malaysia.