Awang Had: Perginya 'Sang Pencerah' - Jaaffar, Johan (Berita Harian, 2013)
Kami menggelarkan beliau 'Sang Pencerah'. Dalam sebarang seminar atau persidangan,beliau selalu diberikan penghormatan untuk membantu penganjur menyelesaikan masalah yang paling besar:membuat rumusan dan resolusi.Itulah salah satu kelebihan Allahyarham Tan Sri Awang Had Salleh, yang menghembuskan nafas yang terakhir pada pagi Isnin l Julai baru lalu.