Pemilihan Saifuddin paling tepat: Layak dilantik sebagai pegawai perhubungan politik berdasarkan pengalamannya - Yaacob, Janatul Firdaus (Sinar harian, 2013)
SHAH ALAM - Pemilihan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail sebagai Pegawai Perhubungan Politik Selangor dianggap tepat berdasarkan pengalamannya dalam bidang politik dan tidak perlu dipertikaikan. Dekan Pusat Pengajian Antarabangsa Kolej Undang-undang, Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa, Universiti Utara Malaysia, Dr. Mohd Azizuddin Mohd Sani berkata, peranan Saifuddin juga mampu menyatukan komponen Pakatan Rakyat (PR) di Selangor.