Penyebaran maklumat melalui media percetakan dan elektonik: Brosur, LED TV dan prosiding elektronik - Samsuddin, Nurhidayah; Senong, Yasyir; Asari, Mohamad Elias; Musa, Suria; Othman, Zakirah (2011)
Dalam menganalisis penggunaan sistem penyampaian maklumat ini, satu program bagi pembentangan hasil kertas kerja pelajar-pelajar tahun akhir di Universiti Utara Malaysia akan diadakan dan dikenali sebagai "Simposium Pengurusan Teknologi, Operasi dan Logistik 2011".Pemilihan saluran mestilah yang bersesuaian serta bertepatan dengan maklumat yang ingin disampaikan.Kaedah promosi menggunakan medium brosur adalah satu satu cara untuk menyebarkan maklumat.Selain itu, aspek grafik memainkan peranan penting untuk menjadikan sebuah medium promosi yang kreatif dan mampu menarik minat.Penggunaan teks dalam satu sistem penyaluran maklumat sememangnya merupakan sesuatu yang tidak dapat dinafikan kepentingannya.Walaupun terdapat pelbagai elemen media laman web yang bersifat lebih menarik dan dinamik, teks, brosur dan grafik masih diperlukan sebagai salah satu elemen utama dalam proses penyampaian maklumat.