Pengalaman kes perlaksanaan Simposium Pengurusan Teknologi, Operasi dan Logistik 2011 - Edrus, Mohd Fathil; Mahamad Khatib, Hafisah; Mustafa, Nur Firdaus; Othman, Zakirah; Musa, Suria (2011)
Secara umumnya simposium atau seminar bermaksud perbincangan sekumpulan cendekiawan yang membincangkan tentang isu atau sesuatu perkara yang membawa manfaat kepada masyarakat khususnya.Siswa dan siswi yang mengambil subjek BJTH 3133 telah diamanahkan untuk melaksanakan satu bentuk seminar serta membentangkan segla hasil kajian dan penyelidikan yang telah dilaksanakan satu bentuk seminar serta membentangkan segala hasil kajian dan penyelidikan yang telah dilaksanakan sepanjang tempoh yang ditetapkan oleh pensyarah dan pihak pengurusan Universiti Utara Malaysia.Siswa-siswi juga perlu mempelajari dan menguruskan sesuatu masalah di bawah pemantauan pensyarah.Selain itu, mereka perlu membuat penelitian dan saling bertukar maklumat melalui proses langsung mahupun tidak langsung mengenai laporan dan perbincangan dalam sesuatu simposium yang bakal berlangsung.Jika dikhususkan kepada Simposium Pengurusan Teknologi.Operasi dan Logistik 2011 pula, ia berkaitan dengan satu bentuk seminar yang akan diadakan untuk semua pelajar yang mengambil subjek Kertas Projek bagi membuat pembentangan hasil kerja mereka dibawah pemantauan pensyarah-pensyarah pada tarikh dan masa yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan Sekolah Pengurusan Teknologi Dan Logistik.(STML).