Teknologi pujukan dalam kesedaran teknologi terhadap perisian SiPadi - Abd Rahaman, Siti Fasyehah; Othman, Zakirah (2011)
Perkembangan teknologi dalam pelbagai bidang memberi manfaat kepada pengguna dan organisasi samaada dalam bidang pendidikan, perniagaan dan pertanian. Kajian ini, menggunakan perisian pertanian yang dikenali sehagai SiPadi.Perisian ini dilengkapi penerangan terperinci berkenaan penanaman padi secara organik.Objektif kajian,adalah untuk mengenalpasti teknologi pujukan yang digunapakai oleh perisian dalam memberi kesedaran terhadap pertanian lestari.Penilaian dilaksanakan dengan membuat kajian serta memberi pengalaman penggunaan perisian kepada pelajar terpilih mengikut bidang pengajian.