Said Zahari nasionalis cekal sepanjang zaman - Maidin, Zainudin (Mingguan Malaysia, 2013)
SAID Zahari yang berusia 85 tahun adalah Pengarang Utusan Melayu mempunyai nama besar dalam perjuangan kiri tanah air. Beliau yang mengepalai mogok bersejarah Utusan Melayu pada tahun 1961 yang diikuti dengan penahanan politiknya selama 17 tahun di Singapura, sekarang berada dalam keadaan uzur setelah diserang angin ahmar kali kedua dalam masa 20 tahun.