Peluang BN tawan semula Kedah cerah - Kassim, Ahmad Syahir (Kosmo, 2013)
SEPANJANG 11 kali sejarah Pilihan Raya Umum (PRU) negara, Barisan Nasional (BN) tidak pernah tewas di Kedah. Negeri Jelapang Padi itu kekal menjadi kubu kuat BN sehinggalah ia berpindah tangan kepada pakatan pembangkang pada PRU-12 tahun 2008. Kali ini, PRU datang lagi untuk kali ke-13 dan BN perlu merebut peluang terbaik untuk merampas kembali pentadbiran Kedah daripada kerajaan Pas.