Dasar populis jejas ekonomi negara - Shafie, Rohami (Utusan Malaysia, 2013)
CUBA bayangkan apakah reaksi anda jika selama hampir dua minggu anda tidak dapat mengeluarkan wang dari bank. Pada masa sama, terdapat syarat had pengeluaran yang lebih rendah berbanding sekarang. Yang pasti, anda sudah tentu tertekan jika tidak mempunyai wang yang cukup untuk bertahan selama dua minggu.