Tarmizi yakin dengan keputusan: Sanggup melepaskan jawatan sebagai juruaudit kerana kecintaan terhadap dunia kepolisan - Mohd. Hassan, Norhidayu (Utusan Malaysia, 2013)
KELULUSAN Diploma dan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang dimiliki melayakkan beliau diterima bertugas sebagai seorang juruaudit di sebuah syarikat ternama di ibu negara.