Siswa UUM masuk kampung: Pelajar diberi pendedahan kerjaya dalam industri pelancongan - Mohd Ali, Mohamad Fakhri (Sinar Harian, 2013)
ALOR SETAR -Pejabat Kementerian Pelancongan Malaysia Negeri Kedah dibawah National Blue Ocean Strategi telah menganjurkan program Kerjaya Dalam Industri Pelancongan melibatkan pelajar-pelajar dari Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah baru-baru ini.