Inspektor Zaliza digelar IO 'baby': Sering tersentuh bila kendali kes buang bayi - Hafiz Aziz, Ilah (Utusan Malaysia, 2013)
RAUT wajah yang manis dan pertuturan yang lembut, ditambah pula dengan perwatakan yang sopan membuatkan Inspektor Zaliza Nor Kadir begitu disenangi apabila didampingi.