3 IPTA anjur Program Rentas Budaya - Berita, Harian (Berita Harian, 2013)
Kangar: Buat julung kalinya tiga institusi pengajian tinggi awam (IPTA) menerusi Pusat Kebudayaan masing-masing bergabung menjayakan Program Rentas Budaya dengan pengisian pelbagai aktiviti kebudayaan. IPTA berkenaan ialah Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) selaku penganjur utama bersama-sama Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Universiti Utara Malaysia (UUM) dengan berkunjung ke Kampung Ujung Bukit, Perlis.