Aplikasi kesan kedudukan masjid - Mohamad Nor, Khadijah (Kosmo, 2013)
BAGI umat Islam yang mementingkan solat berjemaah dalam kehidupan sehari-hari, masjid pasti menjadi persinggahan wajib walau di mana sahaja mereka berada. Oleh itu, sekiranya berada di luar kawasan sekalipun, mereka seboleh-bolehnya akan cuba mencari masjid atau surau berhampiran untuk menunaikan kewajipan solat lima waktu.