UUM buru pencapaian berganda: Selepas menerima anugerah autonomi daripada Kementerian Pengajian Tinggi - Abdullah, Jamliah (Utusan Malaysia, 2013)
KUBANG PASU 19 - Universiti Utara Malaysia (UUM) yang dianugerahkan autonomi oleh Kementerian Pengajian Tinggi, baru-baru ini berhasrat menterjemahkannya kepada pencapaian yang lebih bermakna.