Berhimpun bantah Pas Kedah: 10,000 anak muda saksikan kesan pembalakan oleh kerajaan negeri - Abdullah, Mohd Shariza; Ramli, Safina (Mingguan Malaysia, 2013)
PADANG TERAP 9 Feb.- Rakyat negeri ini terus bangkit dan bersatu hati membantah aktiviti pembalakan berleluasa di kawasan tadahan air apabila kira-kira 10,000 orang muda berhimpun secara aman di Charok Batang Padi, Pedu dekat sini hari ini sebagai memprotes tindakan kerajaan Pas Kedah itu.