Anak jadi taruhan: Kemiskinan bukan diwarisi menjadikan pasangan ini bersemangat untuk pastikan kejayaan anak-anak - Abdul Hamid, Hamizul (Utusan Malaysia, 2013)
JARANG kita bisa bertemu dengan sepasang ibu bapa yang mempunyai anak yang ramai sehingga 10 orang. Apatah lagi pada zaman moden hari ini, kehidupan memerlukan biaya yang besar dan memiliki jumlah anak yang ramai, memang amat mencabar. Maka, apa kala diberitahu bahawa insan yang bakal penulis temui kali ini memiliki 10 orang anak, penulis ingin sekali mengetahui bagaimanakah dia mampu bertahan dengan titipan amanah yang ramai itu?