Strategi TQM: Dwidimensi - Yusof, Ab. Aziz; Lim, Kong Teong; Tang, Swee Mei (UUM Press, 2012)
TQM merupakan satu falsafah pengurusan yang bermatlamatkan penambahbaikan produk atau perkhidmatan yang berterusan bagi memastikan kepuasan pelanggan terus dipertingkatkan. Secara konvensional TQM memberi penumpuan kepada sentuhan teknikal seperti kawalan proses secara statistik, analisis reliabiliti dan reka bentuk produk yang dianggap begitu penting kepada pembaikan kualiti.Pendekatan ini dilihat sebagai lebih ‘keras’ kerana lebih berorientasikan kuantitatif, penepatan sasaran kerja yang jelas dan penyelesaian permasalahan yang lebih berstruktur serta bersistematik.Kesan daripada situasi ini menjadikan pembangunan organisasi lebih mudah dijangka dan jika pengurus menyedari berlakunya kesilapan adalah lebih mudah bagi mereka untuk berpatah balik dengan membuat penyusunan semula proses dan struktur yang difikirkan lebih sesuai. Justeru, buku Strategi TQM: Dwidimensi ini menghuraikan beberapa aspek yang penting untuk tatapan dan pemahaman para pembaca khususnya dari sudut kualiti.