Cabaran Honda Wave Junior: Ariff Abdul Rahman cuba rahsia dari ibu - MOTOdot, Mania (Moto dot Mania, 2011)
Minatnya dalam sukan pemotoran bermula secara tidak sengaja. Sekadar untuk bersuka-suka bersama rakan-rakan sekampung. Muhd Arif Abdul Rahman sekadar meminjam motosikal kepunyaan abang atau kakaknya untuk mundar-mandir ke seluruh pekan Kangar.