Profil, pengaruh dan pandangan pelajar terhadap PJJ, UUM - Abdul Majid, Abdul Halim; Jamaluddin, Noor Asma (2000)
Kertas ini membincangkan profil pelajar, faktor-faktor mempengaruhi pemilihan dan menganalisa pandangan mereka terhadap Pendidikan Jarak Jauh (PJJ). Kajian berbentuk deskriptif ini dikendalikan setelah pelbagai reaksi diperhatikan, termasuk antaranya pertambahan bilangan Institusi Pendidikan Tinggi (IPT) yang menawarkan program pengajian secara jarak jauh dan pertambahan permohonan dan pengambilan pelajar dari tahun ke tahun.