PTPTN untuk kos sara hidup pelajar - Utusan, Sarawak (Utusan Sarawak, 2012)
PETALING JAYA, Isnin — Sebanyak 90 peratus kos pengajian di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) sebenarnya ditanggung kerajaan, maka itu pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) boleh dianggap hanya untuk tanggung kos sara hidup pelajar.