K'jaan tanggung 90 peratus kos pelajar di IPTA, PTPTN hanya untuk kos sara hidup - Harian Ekspress, (KK) (Harian Ekspress (KK), 2012)
PETALING JAYA: Sebanyak 90 peratus kos pengajian di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) sebenarnya ditanggung kerajaan, maka itu pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) boleh dianggap hanya untuk tanggung kos sara hidup pelajar.