Pengurusan Islam konsep dan amalannya di Malaysia - Wan Abdullah, Wan Abd Rahman Khudzri (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2002)
Buku ini merupakan koleksi kertas kerja yang dibentangkan dalam Konvensyen Pengurusan Islam 2000, diadakan pada 18-19 November 2000, anjuran Sekolah Pembangunan Sosial, Universiti Utara Malaysia (UUM).Hasrat universiti adalah menyediakan seluas-luasnya peluang pendidikan dan penyelidikan kepada masyarakat Islam untuk mendalami bidang pengurusan Islam. Kertas kerja yang dibentangkan adalah meliputi Hala Tuju Pengurusan Islam di Malaysia, Tasawwur Pengurusan Islam, Penilaian Semula Perlaksanaan dan Pencapaian Islamisasi Ilmu di Malaysia, Program Tarbiyyah kepada Pensyarah Pengurusan Islam, Ruang Lingkup Penyelidikan Islam, Amalan Pengurusan Islam di Malaysia, dan Prospek Kerjaya Graduan Pengurusan Islam. Rumusan bengkel dicatatkan dalam sesi pleno, sebagaimana dilampirkan pada bahagian terakhir buku ini.