Pengurusan perkhidmatan kerja sosial di Malaysia - Jamaluddin, Zakiyah (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2003)
Buku ini merupakan himpunan kertas kerja yang telah dibentangkan dan kertas kerja sisipan sempena Persidangan Kebangsaan Kerja Sosial 2000.Buku ini memaparkan beberapa isu dan pemasalahan yang meliputi masyarakat Malaysian amnya, selain membicarakan tentang latar belakang dan sejarah perkembangan serta polisi yang berkait rapat dengan bidang kerja sosial.Ia sesuai untuk semua peringkat pembaca yang meliputi golongan pelajar, pendidik, pekerja sosial golongan profesional dan pembuat dasar dalam pelbagai sektor perkhidmatan.