Koleksi syarahan perdana Profesor Adjung Fakulti Komunikasi dan Bahasa Moden (FKBM) Universiti Utara Malaysia - Ramli, Romlah (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2007)
Buku ini diterbitkan sebagai memberi penghargaan kepada Profesor Adjung pertama, Fakulti Komunikasi dan Bahasa Moden, UUM, Dato’ Sa Wai @ Boon Chock atas sumbang saran pengalaman dan pengetahuan beliau dalam bidang komunikasi dan pengurusan.Hasil daripada syarahan perdana yang disampaikan oleh beliau dalam tiga sesi syarahan berbeza mulai tahun 2004 hingga 2006, buku ini telah disempurnakan dengan judul “Koleksi Syarahan Perdana Profesor Adjung Fakulti Komunikasi dan Bahasa Moden, UUM” .Bersandarkan kepada konsep perkongsian idea dan ilmu pengetahuan, buku ini diharap dapat memberi kesempatan kepada para ahli akademik dari aspek percambahan ilmu.Manakala, bagi pembinaan karakter komunikator dan kepengurusan, buku ini akan membantu pembaca yang bukan sahaja ahli akademik dan pelajar, malah publik luaran sebagai sumber rujukan seterusnya memanfaatkan ilmu dalam aplikasi harian mereka.