Yahya terima baik pengumuman jadikan KB jelapang padi - Ismail, Rini Zahlifah (Harian Ekspress (KK), 2012)
PUTATAN: Timbalan Ketua Menteri, Datuk Yahya Hussin pada Sabtu mengalu-alukan pengumuman Perdana Menteri tentang menjadikan Kota Belud sebuah jelapang padi kerana Sabah ketinggalan dari segi pengeluaran beras.