Pemantapan urus tadbir sektor awam - Abdul Manaf, Halimah (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2005)
Pemantapan Urus Tabir Sektor Awam merupakan koleksi artikel yang membincangkan pelbagai isu pengurusan organisasi seperti Pentadbiran Awam, Kewangan Awam, Undang-undang Pentadbiran Awam dan Pengurusan Sumber Manusia.Himpunan artikel ini telah diolah dengan jelas dan mantap bagi memudahkan para pembaca memahami dan mendalami setiap isu dan konsep yang telah dibincangkan.Buku ini amat sesuai digunakan oleh para pengkaji, penyelidik, pensyarah, pentadbir dan juga pelajar yang terlibat dalam bidang pengurusan organisasi secara umumnya dan pengurusan awam secara khususnya.Buku yang dihasilkan ini juga, diharapkan dapat menjadi pemangkin dalam penerbitan karya yang lain. Selain itu, ia juga boleh dijadikan panduan kepada seluruh warga kerja, penggubal dasar dan masyarakat awam sebagai pelanggan dalam memastikan perkhidmatan sektor awam yang berkesan.