Pengambilan secara terus mahasiswa bakal tamatkan pengajian di IPT: Graduan isi 1,000 jawatan Inspektor - Aziz, Ilah Hafiz (Utusan Malaysia, 2012)
KUALA LUMPUR 12 Okt. - Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan mengambil secara terus golongan mahasiswa yang bakal menamatkan pengajian mereka di institusi pengajian tinggi awam dan swasta tidak lama lagi bagi mengisi kekosongan 1,000 jawatan Inspektor seperti diumumkan dalam Bajet 2013 baru-baru ini.