UNS-Solo anugerah ijazah doktor kehormat kepada Dr. Mahathir - Musthafa, Saharuddin (Utusan Malaysia, 2012)
SOLO (Jawa Tengah) 2 Sept.- Jasa bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad (gambar) mengangkat kedudukan bangsa Melayu untuk setaraf dengan bangsa-bangsa lain di dunia mendapat pengiktirafan Universiti Sebelas Maret Indonesia (UNS-Solo) di sini.