Pemberontakan Syria: Bashar masih cuba bertahan - Abdullah, Kamarulnizam (Utusan Malaysia, 2012)
SYRIA terus bergolak dan berita terbaru melaporkan bahawa 23 orang askar yang setia kepada rejim Bashar al-Assad terbunuh dalam pertempuran dengan pemberontak di Rastan, 180 km ke utara Damsyik. Ini sekaligus menimbulkan pelbagai persoalan tentang pendekatan dan campurtangan masyarakat antarabangsa dalam meredakan pergolakan yang timbul.