Get (Logik) - Azzali, Fazli (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2001)
Get logik ialah satu kumpulan suis yang mengawal sistem litar komputer.Ia mempunyai satu atau lebih input tetapi mempunyai hanya satu atau dua output.