Unsur judi dalam cabutan bertuan - Mohamed Naim, Asmadi (Galeri Ilmu Sdn Bhd, 2012)
Secara umumnya semua pertaruhan adalah haram berdasarkan firman Allah,"mereka (orang-orang mukmin) bertanya mengenai arak dan judi (maysir).Katakan (wahai Muhammad) pada kedua-duanya, dosa yang besar dan manfaat-manfaat untuk manusia, namun dosa kedua-duanya dosa lebih besar daripada manfaatnya."(Al-Baqarah 2:219)