Tuanku Abdul Halim memerintah dalam dua era - Utusan, Sarawak (Utusan Sarawak, 2012)
TUANKU Abdul Halim Mu'adzam Shah yang ditabalkan sebagai Yang Di-pertuan Agong ke-14 pada 11 April 2012 bukan sahaja mencatat sejarah ditabalkan buat kali kedua tetapi juga menjadi Ketua Negara dalam dua era- satu, ketika Malaysia sedang pulih daripada kesan peristiwa 13 Mei, dan kedua, ketika Malaysia sedang melangkah ke arah menjadi negara maju.