Cabaran dan prospek komunikasi antarabudaya dalam hubungan antarabangsa bagi menuju alaf mendatang - Mustaffa, Che Su; Osman, Abdul Rahman (1999)
Kertaskerja ini membincangkan tentang kepentingan komunikasi antarabudaya sesebuah negara.Antara lain, kertaskerja ini dimuatkan dengan pendedahan terhadap konsep-konsep budaya, komunikasi, komunikasi antarabudaya.Dengan mengambil Malaysia sebagai contoh, aspek-aspek komunikasi yang diamalkan oleh masyarakat Melayu juga turut diperincikan. Cabaran-cabaran serta cadangan kepada cara untuk mengatasi halangan terhadap komunikasi antarabangsa turut dibincangkan.